Γνωρίστε την ομάδα

Το σήμα μας:

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ" έχει δημιουργήσει το δικό του διακριτικό λογότυπο, που αποδίδει τη συμμετρία και την αρμονία.

'Ολα τα γράμματα της λέξης <<ΑΘΛΟΣ>> αποτυπώνονται στο σήμα του σωματείου. Το γράμμα ΑΛΦΑ  σχηματίζεται με δυο πλάγιες διακεκομμένες γραμμές, οι οποίες συναντώνται στην κορυφή. Παραβλέποντας τις διακεκομμένες, σχηματίζεται το <<Λ>>. Στο μέσον το γράμμα << ς >> αποδίδεται σε σχήμα κεραυνού, αντιπροσωπεύοντας τη δύναμη.  Παράλληλα το << Ο>> και το  << Θ >>διακρίνονται στον κύκλο, που θέτει τα όρια.

Το χρώματα μας:

                         Τα βασικά μας χρώματα είναι το πρασινο και το μαύρο, με μια ...νότα από λευκό.

Το πράσινο, γιατί συμβολίζει την ελπίδα για ζωή, την αναγέννηση. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού. Είναι το χρώμα της φύσης και της ισορροπίας.

Στην χρωματοθεραπεία λέγεται ότι ελέγχει την καρδιά και την πίεση του αίματος, ενώ επαναφέρει την ισορροπία.

Το μαύρο, γιατί εμπνέει σταθερότητα, σοβαρότητα και εκφράζει την πειθαρχία. Το μαύρο αυξάνει την αυτοσυγκράτηση και την αυτάρκεια.

Το λευκό, συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, τη διαφάνεια. Εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη. Χαρίζει διαύγεια και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις.


Η φιλοσοφία

Σκοπός του Αθλητικού μας Σωματείου είναι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη της πνευματικής και σωματικής δύναμης καθενός από τα μέλη του με τη γυμναστική, αγωνιστική και γενικά φυσική αγωγή.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ηθικών και ισχυρών χαρακτήρων με τη χρήση γυμναστικής ατομικού και ομαδικού αθλητισμού,  ασκήσεων και εν γένει αθλοπαιδιών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μορφωτικών προγραμμάτων για τους αθλούμενους.

  Προτεραιότητά μας είναι η καλλιέργεια του αθλητισμού και η μετάδοση των αξιών του.